Despre CLACA

  CLACA* este un centru independent pentru activităţi comunitare, organizare politică, dezbatere, educaţie critică din București.

   CLACA se adresează tuturor celor care vor să schimbe idei şi să lupte pentru propria poziţie în societate, propriile condiții de trai, muncă, îngrijire sau educație, cât și persoanelor și grupurilor deja active politic.

  Principiile CLACA includ autonomia, solidaritatea, auto-determinarea, egalitatea, democrația directă și anti-autoritarismul.

  Politica Centrului CLACA este una anti-capitalistă, queer-feministă, anti-rasistă,  de respect pentru mediu si animale. Oricine poartă respect pentru aceste politici este binevenit să participe și să se organizeze în spațiul nostru. CLACA nu tolerează comportamente bazate pe reproducerea mecanismelor de exploatare, excludere și opresiune.  

CLACA funcţionează pe principiul autonomiei față de stat, partide, companii private, fundații.

CLACA este un spaţiu dedicat iniţiativelor locale şi o punte de dialog cu grupuri asemănătoare dintr-un context internaţional. CLACA se transformă în funcţie de grupurile ce i se alătură şi oamenii care o susţin.

CLACA îşi asumă riscuri. CLACA nu e nici eficientă, nici bine adaptată.


*

          Claca  = Muncă colectivă benevolă organizată de săteni pentru a se ajuta reciproc, urmată uneori de o mică petrecere. Muncă voluntară, care se face de obicei între vecini, spontan și gratuit, cu caracter de reciprocitate. Se face în general pentru muncile câmpului, pentru construcții și, între femei, pentru treburile gospodărești, și se termină de obicei printr-o petrecere, cu băuturi și jocuri de societate. Azi: Ajutor mutual între țărani la seceriș, la dezghiocat fasole ș. a., când se adună în casa celui care are nevoie de ajutor și care le dă în schimb mâncare și băutură, și astfel e sinonim cu șezătoare.

Un răspuns la Despre CLACA

  1. Pingback: Vineri 26 aprilie – Biblioteca devine CLACA. Hai la masa ! |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s