Miercuri 29 iulie, ora 19.00. Seară socială: Prezentare despre Syriza și mișcarea social-anarhistă din Grecia, urmată de dezbateri. Bar. Muzică. Bibliotecă.

soc fara cina Kosti

 

 

Vă invităm sa descoperiți sau să re-descoperiți centrul autonom CLACA și Biblioteca Alternativă miercuri 29 iulie, de la ora 19.00.  Avem băuturile deja la rece, iar Biblioteca Alternativă și-a înoit catalogul cu mai multe exemplare din recent lansata Revistă Radix,  ultimele apariții de la Editura IDEA, http://www.idea.ro/editura/, ultimul numar al revistei franceze de critica sociala si mediatica Le Postillon http://www.lepostillon.org/ si alte cateva zine independente.

Pe lângă activitățile deja familiare celor care ne vizitează, prietenul nostru Constantin, care a locuit în Grecia în ultimele luni, va face o prezentare despre luptele mișcării anarhiste din Grecia sub guvernul de unitate națională al Syrizei.  După prezentare dezbatem împreună consecințele eșecului proiectului de stânga din Grecia pentru mișcările antiautoritare și anticapitaliste din Europa. În discursul stângii europene „poporul grec”, „mișcările sociale” și Syriza se contopesc într-o entitate vagă de rezistență împotriva politicilor de austeritate ale troikăi. În loc să legitimăm astfel încă o dată guvernarea Syrizei, chemând la solidarizare, vrem mai degrabă să discutăm despre ce înseamnă gestionarea de stânga a statului capitalist și a clasei muncitoare, pe de o parte, și luptele sociale și de clasă în care se implică mișcarea anarhistă din Grecia, pe de altă parte.

 

Acest articol a fost publicat în Eveniment. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s