APEL LA SOLIDARITATE cu evacuaţii în prag de iarnă


APEL LA SOLIDARITATE

 Evacuaţi în prag de iarnă. Solidaritate cu locatarii din Regina Maria nr. 23

Acţiune de solidaritate cu familiile Ionescu şi Tănase, luni, 4 noiembrie 2013, începând cu ora 9.00 în faţa imobilului din Regina Maria nr.23 (colţ cu Chindiei), urmând ca în jurul orei 11.00 să-i susţinem în demersurile lor la Primăria de sector.

* FOTO preluata de pe http://infoinsider.ro/

ragina maria 23


Începând cu luna mai 2013 şi până în prezent în jur de 25 de familii dintr-un bloc din sectorul 4 din Bucureşti sunt evacuate pe rând de către autorităţi fără a li se asigura un adăpost sau altă formă de protecţie. Astăzi mai locuiesc în bloc 10 familii în așteptarea evacuării, dintre care 6 sunt foşti proprietari ai apartamentelor în care locuiesc, achiziţionate de la stat conform Legii nr.112/1995, dar pierdute definitiv în instanţă in favoarea proprietarului iniţial. Celelalte 4 familii sunt chiriaşi în regim de locuinţă socială, cu contracte la Administraţia Fondului Imobiliar până în 2014.

Următorul ordin de evacuare pentru data de 4 noiembrie vizează familia Ionescu, chiriaşi care în lipsa unei alternative la locuinţa actuală se vor muta în strada, până când autorităţile vor răspunde cererilor lor. Soţul, soţia, fiica lor şi o bătrână bolnavă de cancer sunt amenințați cu evacuarea de peste 10 ani de zile, timp in care au mers in instanțele de judecată şi au folosit toate căile de atac pentru a-şi apăra dreptul la locuinţă. Vecinii lor, familia Tănase, soţ şi soţie, ambii pensionari şi grav bolnavi, fără posibilităţi financiare, sunt în aceeaşi situaţie. În anul 2012, Curtea de Apel s-a pronunţat definitiv şi irevocabil: întreg imobilul se restituie fostului proprietar. Prin urmare, cele 25 de familii sunt aruncate în strada, iar ordinele de evacuare vin pe rând, în medie câte unul pe lună. În urmă cu 5 ani de zile Constantin Ionescu a depus dosarul pentru o nouă locuinţă socială la Primăria Sectorului 4, iar la începutul acestui an şi la Primăria Capitalei, ambele fără răspuns până acum.

Aruncate în stradă în prag de iarnă, familiile Ionescu şi Tănase, alături de ceilalţi locatari din Regina Maria nr. 23 în așteptarea ordinelor de evacuare, solicită Primăriei Sectorului 4:

  • Respectarea dreptului la o locuinţă socială decentă pentru toţi chiriaşii evacuaţi din imobilul de pe Regina Maria nr.23. Punerea la dispoziţie în regim de urgenţă a unei locuinţe pentru familiile Ionescu şi Tănase şi identificarea unor soluţii pentru restul chiriaşilor ce urmează a fi evacuaţi, astfel încât aceştia să poată beneficia de aceleaşi drepturi locative ca şi până acum.
  • Asigurarea unor locuinţe sociale decente pentru locatarii din Regina Maria nr. 23 care şi-au pierdut apartamentele achiziționate conform prevederilor Legii nr.112/1995.
  • Publicarea de către Primăria Sectorului 4 a informațiilor cu privire la programul de locuinţe sociale pentru anul 2013 şi a ordinii de prioritate pentru soluţionarea cererilor de locuinţe sociale a evacuaţilor pe anul 2013.

 În ziua evacuării, luni 4 noiembrie 2013, haideţi să fim alături de familiile Ionescu şi Tănase, începând cu ora 9.00 în faţa imobilului din bd. Regina Maria nr.23 (colţ cu Chindiei), urmând ca în jurul orei 11.00 să-i susţinem în demersurile lor la Primăria de sector.

Familia Ionescu a notificat Primăria Capitalei în legătură cu pichetarea sediului Primăriei Sectorului 4 din str. Coşbuc nr. 6-16 în perioada 4-30 noiembrie. În cazul in care revendicările lor rămân fără răspuns pozitiv, sunt decişi să rămână în stradă până când vor fi repuşi în drepturi şi vor fi trataţi cu demnitate.

Pentru informaţii suplimentare:

Constantin Ionescu, evacuat – 0762425445

Centrul Claca, parte din grupul de sprijin al evacuaţilor – 0732394492

Inițiativă sprijinită de :

Asociaţia La Bomba Studios, Rahova-Uranus.

Centrul Independent Claca

Asociaţia FRONT

–––––––

PENTRU A SUSTINE APELUL, in nume individual sau al unui grup/asociatie, scrieţi la : claca@riseup.net

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la APEL LA SOLIDARITATE cu evacuaţii în prag de iarnă

  1. Pingback: Cine stă în vilă, cine stă în stradă. Statul român şi confuziile lui dramatice « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s